Home Takmičenja: Sezona 2009/2010 Državno prvenstvo za seniore i seniorke-najava
Državno prvenstvo za seniore i seniorke-najava PDF Ispis E-mail

 

 

U subotu i nedelju, 06. i 07. marta 2010. godine sarajevska Skenderija biće domaćin Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke. Na najjačem takmičenju u državi nastupiće 32 igrača i 32 igračice koji su to pravo izborili kroz kvalifikaciono takmičenje, na osnovu mjesta na rang listi (po 8 u obe konkurencije) ili na poziv selektora (po 4 u obe konkurencije.)

Takmičenje će se odvijati u disciplinama pojedinačno i muški i ženski parovi dok je po prvi put na državnom takmičenju ukinuta konkurencija mješovitih parova.

Najveći favoriti za visok plasman u muškoj konkurenciji su naš olimpijac i branilac titule Srđan Miličević (Vogošća) i izvrsni mladi reprezentativac Admir Duranspahić (na slici), dok su favoriti iz drugog plana svakako Almir Divović (Vogošća), Igor Mihailović i Nezić Amar(Banja Luka), te Adnan Šehić (Vitez) i Edin Hadžić (Osijek, Hrvatska). Biće svakako interesantno pogledati nastup mlađih snaga, u prvom redu juniora Ivana Bobaša (CM - Vitez), Isaka Abdagića (Cazin) i Armina Aličića (Vogošća), u odmjeravanju sa iskusnijim igračima.

Da li je zaista lakše doći na vrh nego ostati na njemu pokazaće branilac titule, mlada Emina Hadžiahmetović (Željezničar-Sarajevo). Željna revanša za prošlogodiđnji poraz u finalu svakako je Ivana Kerkez, (tada Iveljić, op.a.) iz tuzlanskog Telecoma, a svoju šansu iz prikrajka vrebaće i Miljana Antonić (Prijedor), Majda Prole (Kreka - Tuzla) i Belma Bušatlić (Vogošća).

Nema sumnje da će ovaj vikend obilovati stonoteniskim uzbuđenjima, pa pozivamo ljubitelje stonog tenisa da posjete Skenderiju i uživaju u majstorijama najboljih igrača i igračica Bosne i Hercegovine.

 

http://www.stsbih.com.ba/

http://www.stsbih.com.ba/novostiarhiva.php#7

 

 

Comments (0)
 
Copyright © 2021 Stonoteniski klub Gorazde. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner