Home Takmičenja: Sezona 2013/2014 IN MEMORIAM: FIKRET FAZLIĆ
PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Travanj 2014 00:00


IN MEMORIAM: FIKRET FAZLIĆ

Fikret Fazlić

Fikret Fazlić

Nakon kratke i teške bolesti u Ilijašu je preminuo Fikret Fazlić, jedan od najuspješnijih trenera sa područja Bosne i Hercegovine i nekadašnje Jugoslavije. Rođen je 19.05.1939. u Zvorniku. Trenersku karijeru započeo je u Foči osnivanjem STK "Perućica" sa kojim je za kratko vrijeme "zagospodario" stonoteniskim prostorom BiH i Jugoslavije i stigao i do finala evropskog kupa "Nensi Evans".

Tajne stonoteniskog sporta otkrivao je velikom broju dječaka i djevojčica, od kojih su se mnogi okitili medaljama sa najvećih bosansko-hercegovačkih, jugoslovenskih i evropskih takmičenja.

U svojoj dugoj sportskoj karijeri radio je kao trener i u klubovima "Kreka" iz Tuzle, "Pula" iz Pule, "Željezničar" i "Aladža" iz Sarajeva da bi na kraju bio najzaslužniji za formiranje i uspjehe STK "Hašim Spahić" iz Ilijaša. Za svoje zasluge u sportu bio je dobitnik velikog broja društvenih priznanja u svim sredinama u kojima je radio.

Njegovim stopama u stonom tenisu prvo su krenuli sin Damir i kćerka Alma, a danas se aktivno i uspješno ovim sportom bavi i njegova unuka Amina.

Ostaće zauvijek upamćen po nepresušnoj energiji koju je davao mladima u bavljenju ovim sportom.

Porodica, rodbina i prijatelji oprostiće se od Fikreta Fazlića u petak 11.04. u 16.30 u Novom Ilijašu.

 


...

 

Comments (0)
 
Copyright © 2021 Stonoteniski klub Gorazde. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner