Home Home STK Goražde Druženje i posjeta OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija" Goražde

Druženje i posjeta OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija" Goražde

STK

Druženje članova stonoteniskog kluba „GORAŽDE“ i

učenika OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Goražde

 

Stoni tenis je sport koji ne zahtjeva velika ulaganja, a djeca da bi se bavila njime ne moraju imati visoku razinu fizičkih predispozicija kao za neke druge sportove. Upravo zato je stoni tenis jedan od najboljih izbora za poticanje fizičkog i mentalnog razvoja djece. Kao individualni sport, stoni tenis zahtjeva i razvija samopouzdanje i sposobnost djelovanja pod pritiskom.

U stonom tenisu nema fizičkog kontakta, nema nerješivih problema u igri, potiče se smirenost, koncentraciju u igri i takmičenju. Pogodan je kao sport i za osobe s posebnim potrebama te osobe s visokim stupnjem invaliditeta.

 

Na treningu stonog tenisa u školi, važno je uključiti i psihologa koji će učiti djecu i mlade ponašanju u situacijama koje su nove i nepredvidljive, te njihovom rješavanju. Za osobe s poteškoćama u razvoju inicirati njihove motoričke sposobnosti i ljudske osobine te ih prihvatiti kao i da nema nikakvih odstupanja u njihovim sposobnostima u odnosu na ostalu djecu. S treningom djete postaje sposobno koncentrisati se i kroz duže vrijeme suočiti sa izazovima.

Sva djeca koja se žele baviti ovim sportom su dobro došla bez obzira na talentiranost i fizičke predispozicije, a članovi STK „GORAŽDE“ su obezbjedili i poklonili  djeci iz odjeljenja s posebnim obrazovnim potrebama OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ stonoteniske rekete i loptice.


Ujedno ovim druženjem podsjećamo da je sutra 21.03.2014 godine, Međunarodni dan osoba sa Down sindromom koji se obilježava širom svjeta.

 

Uprava stonoteniskog kluba „GORAŽDE“ Goražde.

U Goraždu, 20.03.2014 godine.

Sretni što smo izmamili osmjeh na njihovim licima...

Duša mala...

GALERIJA SLIKA SA DRUŽENJA: O V D J E !!!

Djeca s posebnim obrazovnim potrebama OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“

DJECA KOJA SAMO JEDNIM OSMJEHOM ULJEPŠAJU NAŠ DAN!!!


...

 

Comments (0)
 
Copyright © 2021 Stonoteniski klub Gorazde. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..
 
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner